ribehead.png
Aktuellt Välkommen Samfälligheten Kalendarium Husen Området Bilder & Historia Länkar
Fönster Panel Färg Värme & vatten Termostat Krypgrund Bygglov Takfläkt

Värme- och vattenleverans

Ribe samfällighets system för värme och vatten består av en fjärrvärmecentral och ett ledningssystem med mätare för vatten och värme i våra fastigheter: 162 småhus samt tre tvättstugor/träfflokaler.

Avräkning av värme, kall- och varmvatten i din fastighet sköts av Techem med fjärravläsning kontinuerligt årligen. Tack vare det kan du gå in på deras Boendeportal och läsa av din förbrukning under året. För att kunna se din förbrukning behöver du logga in på deras boendeportal som är https://tenantportal.techem.se

Om du saknar inloggningsuppgifter behöver du kontakta Techem.

E-post: kundservice(at)techem.se

Tel. 010 202 28 00 (knappval 1)

Vardagar kl. 9:00 - 13:00

 

Se dokument Ribe SFF Värme- Vattenförbrukning.

 

Mätarskåp - beskrivning

Mätarskåpet innehåller de rör och funktioner som mäter och försörjer huset med värme till elementen samt varmt och kallt vatten.

 

Varm- och kallvatten har förutom respektive flödesmätare också en avstängningskran att användas vid reparation och akuta problem. Varmvattnet cirkulerar ständigt i kulverten under huset och håller 50-55°C.

 

Ribes värmecentral försörjer hushållen i Ribe med värme genom ett gemensamt cirkulationssystem som anpassar temperaturen till husen efter en bestämd temperaturkurva beroende på utetemperaturen. Värmen stängs av automatiskt på sommaren då utetemperaturen är över 17°C och startar på nytt då utetemperaturen har varit under 14°C i 6 timmar. Värmen i huset reglerar fastighetsägaren via termostater på elementen.

 

Värmens in- och utetemperaturer mäts och tillsammans med flödesmätaren omräknas detta i värmemätaren till megawatt timmar som årligen avläses för debitering av enskilt förbrukad värme.

 

Den inkommande värmen förgrenas till varje plan i huset och går via en strypning (regleras med speciell nyckel) i ett enrörssystem. Husägarna får inte röra dessa strypningar då de balanserar värmefördelningen i hela Ribes värmesystem.

 

Förändringar av installationen i mätarskåpet måste godkännas av Ribe Samfällighetsförening.

 

Vid frågor kontakta ansvarig för Ribes värmecentral.

 

Skiss på mätarskåp

En utförlig skiss på mätarskåpets beskrivning:

 

Se länk

Ribe Samfällighetsförening, Ribegatan 77, 164 45 Kista, E-post: styrelsen[kanelbulle]ribegatan.se

Uppdaterad: 2024-06-19. Copyright 2007 Ribe Samfällighetsförening.